Yeni Evlenecek Çiftlere Yatak Odası Dekorasyonları

Bu yazıyı okuduğunuza göre ya evlilik hazırlıkları yapıyorsunuz yada evlenmeyi planlıyorsunuz.

Muhteşem bir düğün var hayallerinizde, Ki eminiz öyle olacaktır çünkü sevdiğiniz insan ile bir ömür sürecek bir birlikteliğe ilk adımınızı atmış olacaksınız.

Bir hayal edin; Rüya gibi bir düğün ile evlenmişsiniz siz mutlusunuz, aileleriniz mutlu ve düğününüze katılan davetlileriniz çok mutlu.

Artık evlisiniz ve her sabaha sevdiğiniz insan ile birlikte uyanıyorsunuz.

Şuana kadar her şey çok güzel fakat evinizin dekorasyonunuzun mutluluğunuzu doğrudan etkileyeceğini biliyor musunuz?

Herkes çok zengin olmak zorunda değil muhteşem bir ev dekorasyonu olmak zorunda´da değil.

Ancak 2 koltuk bir yataktan da oluşsa evinizin dekorasyonu onları doğru koordine edemedikten sonra mutluluğunuzda bundan etkilenecektir.

Bu yazımızda sizlere yeni evlenecek çiftlere yatak odası dekorasyonu hakkında bir kaç örnek göstereceğiz.

Unutmayın sevdiğiniz kişi ile her sabah aynı yatak odasında uyanacaksınız ve bu sizin için özel olmalı.

Hatta sevdiğinizi de çağırın yanınıza ve nasıl bir yatak odası istediğinize birlikte karar verin.

Yatak odası dekore edilirken mobilyalar kadar aksesuarlara da önem verilmelidir. Kalabalık aksesuarlarla, biblolarla, abajurlarla odayı doldurmak yerine doğru seçilecek olan az sayıda aksesuar, odayı ferahlatacak, uykuya geçiş esnasında da kişiye olumlu etkide bulunacaktır. Bu aksesuarların başında ise tablolar gelir. Aile fotoğraflarının sıkça kullanıldığı yatak odası dekorasyonlarında doğaya ilişkin resimlerin yer aldığı çerçeveler de tercih edilebilir. Ortama huzur katması ve yeşilin sakinleştirici etkisi, yatak odasında geçirilecek vakitlerde kişiye dinginlik verecektir. Eğer daha canlı, sarı, kırmızı, turuncu gibi renklerin olduğu, geometrik ve soyut resimleri tercih ederseniz renklerden enerji alabilirsiniz.

Tablonun Boyutu Da Önemli

Eğer sadelikten hoşlanıyorsanız ve çarpıcı renklerin öne çıkmasını istemiyorsanız siyah beyaz tabloları tercih ederek yatak odanıza bir stil de kazandırabilirsiniz. Vintage aksesuarları sevenler için siyah beyaz eski fotoğraflardan oluşturulmuş kolajlar, hoş bir görüntü yaratacaktır.

Tabloyu seçerken, boyutlarına da dikkat etmeniz gerekir. Küçük yatak odalarında duvara asılacak tabloların çok büyük olmaması gerekir. Fazla büyük tablolar eğer karmaşık renklerden oluşuyorsa yatak odasında olumsuz etki yaratabilirler. Çerçevenin boyutunu, tabloyu asacağınız duvara göre belirlemeniz ve büyük çerçevelerde daha sakin betimlemeleri, renkleri tercih etmeniz ortamın dinginliğini arttıracaktır. Sabah uyandığınızda görmek istediğiniz bir manzarayı veya çok sevdiğiniz bir ressama ait ünlü bir resmi tam karşınıza asmak, güne daha verimli uyanmanız için bir sebeptir.

Mutlu uyanmanızı sağlayacak renklere sahip bir tablo seçimiyle yatak odanızı bambaşka bir havaya bürüyebilirsiniz.

Tabloyu Aydınlatabilirsiniz

Tabloyu ufak bir aydınlatma ünitesiyle aydınlatmak da iyi bir fikir olabilir. Özellikle yatağın baş kısmına asacağınız tabloya aydınlatma yaptığınızda, bu aydınlatmayı kitap okuma lambası yerine de kullanabilir, akşam vakitlerinde odada loş bir atmosfer yaratabilirsiniz. Tablonun çerçevesinin mobilyalarınıza uygun olması, fazla kaba ve kalın olmaması da önemlidir.

Birden fazla boyutta tablo kullanacaksınız bunları zevkinize göre simetrik veya asimetrik asarak odaya zengin bir hava da katabilirsiniz. Hatta yatak odanızda fazla aksesuar ve obje kullanmayıp bir duvarı yalnızca tablolara, aile fotoğraflarına ayırmak da bir fikirdir.

Yatak Odası Modelleri Dekorasyonu ve Modası