Trend ve Şık Dekoratif Ayna Modelleri ve Modası

Dekoratif ayna modelleri, hem ışığı yansıtarak alanlara daha aydınlık bir görünüm katarlar, hem de görsel olarak derinlik sağladıklarından dolayı dar alanları psikolojik olarak daha geniş gösterirler.Evinizin hemen hemen her yerinde dekoratif aynalardan yararlanarak dekorasyon yapabilirsiniz.Bu yazımızdaki uzman görüşlerinden yararlanıp kendi ayna kombinasyonlarınızı yaparak, sizler de aynaların ışıltılı dünyasını evinizde yaşatabilirsiniz.

Dekorasyonda Dekoratif Ayna Kullanımı

Antre ya da giriş holü gibi yerlerde mutlaka dekoratif aynalar bulundurun. Bunlar sayesinde hem evden çıkmadan önce son kez kendinizi kontrol etme ihtiyacınızı karşılamış olursunuz, hem de eve gelen misafirlerinize sofistike bir giriş sunarak onları şık bir şekilde karşılamış olursunuz. Simetrik ve aralarında geniş alan bulunan, örneğin iki raf gibi eşyaların bulunduğu odalarda, bu eşyaların arasına büyük ve tek bir ayna yerine iki küçük aynayı simetrik bir biçimde koyun.  Bu sayede odadaki düzen ve simetri duygusunu bozmadan, ayna ile ferahlık ve ışık kazandırabilirsiniz. Yatak odalarında ayna kullanımı hem geleneksel hem de modern dekorasyonların fikir birliğine vardığı hususlardan biridir. Yatak odasında ayna, makyaj ve giyinme için fonksiyonel olduğu kadar, doğru bir şekilde kullanıldığı zaman çekici ve kışkırtıcı bir atmosfer meydana getirecektir. Yatağın baş kısmına diklemesine konumlandırılan üç parçalı aynalar, günümüzde çok popüler.Birbirlerinden farklı boyutlarda, ancak aynı temada olan dekoratif ayna modelleri (bunları IKEA gibi modern dekorasyon ürünleri satan mağazalardan uygun fiyatlara bulabilirsiniz) genç odalarında kişisel bir dokunuş yapacaktır.

Ayaklı boy Aynası Modelleri ve Dekorasyonu

Ayaklı boy aynası modelleri ayaklı veya duvara monte edilebilen boy aynaları olarak iki farklı şekilde sıklıkla karşımıza çıkmaktadırlar.

Genellikle dikdörtgen ayaklı boy aynası modelleri ve üst-alt kısımları oval  ayaklı boy aynası modelleri şekilde tasarlanırlar.

Çerçevelerinde kullanılan desenler, süsler ve motifler dekorasyon açısından da boy aynalarını önemli kılmaktadır.

Boy aynası çerçeveleri metal, ahşap ve kaliteli plastikten yapılabilir.

Duruma göre farklı malzemelerde kullanılabilir.

Ayaklı Boy Aynası Çeşitleri ve Modelleri

Ayaklı boy aynalarında da model ve çeşitlilik oldukça fazladır. Bu farklılık bir çok özellikten doğmaktadır. Bunların başlıcaları boyutları ve şeklidir.

Düz dikdörtgen, elips şeklinde olanları en fazladır.

En kullanışlı olanları ve en çok kullanılanları bunlardır.

Diğer bir özellik ise bu aynaların çerçeveleri.

Çerçevelerdeki farklılıklar aynaların özelliklerinde ve modellerindeki değişikliklerin en önemli kriteridir. Ahşap ve hafif metaller en çok tercih edilen malzemedir.

Hem şekil verilebilir hem de sağlamlık açısından faydalı olup kaliteyi artıran malzemelerdir.

Ayrıca plastik vb. malzemelerin de boy aynası çerçevelerinde kullanıldığını görürüz.

Bu malzeme dayanıklılık ve kalite açısından elverişli değildir.

Ayaklı boy aynaları dekoratif özellik gerektiren aynalardır.

Bu yüzden seçimlerine dikkat edilmelidir. Aynaya dekoratif özelliği veren de çerçeveleridir.

Çerçevelerin üretiminde kullanılan metal ve ahşaptan bahsetmiştik. Hem kolay şekil verilebilir hem de dekorasyona büyük katkı sağlayabilirler.

Ayaklı boy aynalarının dekoratif yönü çerçevelerden kaynaklanmaktadır.

Genellikle ahşap veya metal fark etmez çerçeveler yapılırken üzerinde desenler kazılmaktadır ya da kabartmalar bulunmaktadır.

Genellikle üst ve alt kısım desen ve motiflerle süslenerek şekil verilir.

Özellikle de üst kısımlarda sıkça görülür.

Ayaklı boy aynaları her mekanda kullanılabilir aynalardır.

Evlerin odalarında ofis ve iş yerlerinde vb mekanlarda görmek mümkündür.

Bu aynaların kullanıldığı yerlere göre modelleri de değişmektedir. İş yerlerinde daha ciddi ve sade modelleri evlerde biraz daha dekoratif modeller tercih edilmektedir.

Çocuklar için de modeller mevcuttur.

Çocuk odalarında kullanılabilecek renkli ve şirin modeller tercih edilmektedir.

Aynaların görünümleri de evlerin genel dekorasyonuna uyum sağlayacak şekilde seçilmelidir.

Bazı evler rengarenk bir şekilde, bazıları sade bir görünümde dekore edilebilir.

Ayrıca antika ve eskiyi hatırlatan dekorasyon tarzlarına sıkça rastlanır.

Bu dekorasyon tarzında çerçeveler nostaljik olabilir. Ayrıca antika eşyalardan da yapılabilir.

Dekoratif Ayna Resimleri, Dekorasyonu, Modelleri ve Modası

Birbirinden güzel ve istediğiniz her zevke ve dekorasyona sahip güzel aynalarla evinize güzellik katabilirsiniz.

Bunu gerçekleştirmek çok güzel çünkü bu ürünün üretim yelpazesi oldukça geniştir.