Dekorasyonda Tablolar ve Fotoğraflar

Ev dekore ederken duvar dekorasyonunu da göz önünde bulundururuz.

Ev dekorasyonunda tablolar ve fotoğraflar gerçekten dekorasyona bir ambians katacaktır.

Evinizi dekore ederken birçok şeyi beraber kullanma zorunluluğunuz vardır.

Evinizi size özgü hale getirecek olan, sizden ruhunuzdan belli yansımaları gözler önüne serecek olan objeler kesinle o eve özenle seçip aldığınız tablolarınız olacaktır.

Duvar Dekorasyonunda Tablolar ve Fotoğraflar Kullanın

Öncelikle bir takım beyaz eşyalar ve mobilya takımları olmazsa olmazı gibi görünür, ancak tüm o eşyalar birer fabrikasyon üründür ve ne kadar özgün olduğunu iddia etseniz de hiçbiri birer sanat eseri değildir.

Bugünlerde neredeyse her evde en azından bir iki tane manzara resmi bulunmaktadır. Çoğunlukla yağlı boya tablo olmaktan uzak neredeyse koltuk takımınız gibi seri üretim olan baskı resimlerden oluşuyor bu resimlerin çoğu. Evet, bazıları gerçekten güzel bir manzara ama bazen sadece fotoğrafın beze dökülmüş ve çerçeveyle kaplanmış hali olmaktan ileri gidemiyor. Çünkü ressamın sanatsal dokunuşu, sanat eserinin özgünlüğü olma hali eksik her birinde.

Oysa evinizde yer olacak olan bir tablo, sanat eseri hem sizden hem de ressamından izler barındırarak durur evinizin herhangi bir duvarında. Her tabloyu gelişi güzel bir odaya koymak da olmaz. Onu gördüğünüzde sizde yarattığı duyguya, sizi içine çekişine bağlı olarak özenle yerleştirilmesi gerekiyor tabloların.

Günümüzün en gözde dekorasyon ürünlerinden olan tablolar, insanın kendini en rahat en güvende hissettiği yaşam alanına, evine olan dokunuşun izlerini yansıtmalı mutlaka. Mesela evin salonuna veyahut yemek masasının hemen önüne astığınız bir tablo tüm havayı değiştirip mekânı basık ya da ferah hale getirebilir. Kullanacağınız doğru ışıklandırma sistemi de tablonun görünürlüğünü arttıracak ve dikkatleri üzerine çekmesini kolaylaştıracaktır. Tabloyu baz alarak devam ettireceğiniz diğer aksesuar seçimlerinizle yaratacağınız ahenk de ev ve oda içerisinde bir süreklilik yaratarak, olası bir karmaşadan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Seçtiğiniz tablolar ve onların aşılma biçimleri sizin karakterinizden belli izler taşıyor olacak ve evin içerisinde onları görmek hem sizi mutlu ederken hem de konuklarınıza sizin hakkınızda en basitinden sanat anlayışınıza dair ipuçları verecektir. Karakterinizin evinizin duvarlarına yansımasına benzer bir biçimde o tablolar sizi yansıtan ilk şey olacak.

Ev Dekorasyonunda Fotoğrafların Önemi

Ev dekorasyonunda sıklıkla kullanılan tablolar, çoğu zaman orijinal sanat ürünleri değildir. Tıpkıbasım olan, çıktılarla çoğaltılan bu resimler ucuz oldukları için evlerde sık tercih edilirler.

Özellikle son dönemde salonlara yerleştirilen farklı boyutlardaki çerçeve ve tablo trendi, evinizi klişeleştirme riski taşır.

Oysa birbirinin aynı onlarca salondan birine sahip olmak yerine salonunuza özgünlük katmak daha iyidir.

Bunun için de fotoğraflardan yararlanmak yaratıcı bir fikir olabilir.

Fotoğraflarla Kolaj Yapmak

Evinizin salonuna veya yatak odasına uygun seçeceğiniz bir çerçeve, sevdiğiniz fotoğraflar ve bir karton bunun için yeterlidir. Fotoğrafları küçük parçalara ayırarak karton üzerinde birleştirebilir ve kendi eserinizi kendiniz yaratabilirsiniz.

Aynı işlemi gazete ve dergilerden toplayacağınız görsellerle, sevdiklerinizin fotoğraflarıyla, kartpostallarla, hatta organik ürünlerle yapmanız da mümkün. Ağaç kabukları ve kurumuş çiçekler size yardımcı olacaktır.

Özgürce çalıştığınız eseri ardından çerçeveleterek evinizin istediğiniz köşesine asabilirsiniz. Böylece eşi benzeri olmayan bir eserle evinize özgünlük katar, kendi imzanızı atarsınız. Hem de boyutunu belirleyebileceğiniz bir çalışma olacağı için duvarınıza uygun bir çerçeve hazırlarsınız.

Fotoğrafları Farklı Nesnelerle Süsleyin

Tasarıma yönelik basit fikirler, evinize bambaşka bir hava katmaya yeter de artar. Yine aile fotoğrafları, evlerin duvarlarını sık süsleyen nesneler olarak karşımıza çıkar. Merdiveni olan bir evde oturuyorsanız merdiven duvarlarına aile fotoğrafları asmanız bu küçük alana sevimli bir hava katar.

Bu fotoğrafları küçük parçalar halinde kullanıp farklı biçimlerde birleştirerek yeni bir stil de yaratabilirsiniz. Hatta fotoğrafları bir araya getirirken aralara kartonlarla ufak notlar yazıp balon, kart, kurdele gibi renkli ürünler de ekleyebilirsiniz. Bu şekilde eğlenceli konseptler oluşturup bunları çocuklarınızın odasında da kullanabilirsiniz.

Dekorasyonda Tablo ve Fotoğraf Resimleri Galerisi

Bilindiği gibi fotoğraflar, anılarımızı yaşatan en somut ürünlerdir. Baktıkça mutlu olduğumuz kişileri, yaşadığımız güzel anıları albümlerde biriktirip çekmecelerde saklamak yerine duvarlara asmak daha iyi bir fikir olabilir. Gözümüzün önünde duracak olan sevdiklerimizi her zaman hatırlamamıza yarar. Ayrıca yatak odasına asacağımız fotoğraflar, sabah mutlu şekilde uyanmamıza vesile olur.

Belki de hepsinden önemlisi, ev dekorasyonunuza kendinizden, sevginizden bir şeyler katmanızı sağlar.