Çatı Katı Dekorasyonu Modelleri

Çatı Katı Dekorasyonu yazımıza hoş geldiniz. Kullanmadığınız bir alan olarak duran bir çatı katınız ya da sahip olduğunuz tek alan olarak bir çatınız varsa bu alanı en iyi şekilde kullanabilmek için bazı ufak dokunuşlara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Özellikle ekstra bir oda yaratmak için çatı katını kullanacaksanız işiniz çok daha kolay ve zevkli olacaktır. Ama tabii ki tüm hayatınızı bir çatı katına sığdırmakta yaratacağınız mekâna bağlı olarak külfetten çok bir zevke dönüştürebilir.

Çatı Katı Dekorasyonu ile Çatının Kasvetini Ortadan Kaldırmak

Çatı katları genel olarak sahip oldukları eğimli tavan, küçük pencereler ve dar alandan dolayı kasvetli ve karanlık olarak algılanmaktadır. Evet, haksız da değilsiniz ama bunları birkaç ufak dokunuşla değiştirmek de sizin elinizde. Öncelikle çatı katınızda beyaz rengi tercih etmeniz ortamı daha ferah gösterecektir. Işık bu tarz alanlardaki en önemli şeylerden biridir.

Odada bulunan pencerelerin sayısını arttırmaya çalışabilirsiniz özellikle tavan pençeleri size bu konuda çok yardımcı olacaktır, bu pençeler doğal ışığın direkt içeri girmesini sağlayacaktır.

Ayrıca ekstra bir oda olarak çatı katınızı dizayn ediyorsanız zeminde kullanacağınız cam yüzeyler de hem dekoratif açıdan hem de ışık kazanımı açısından oldukça faydalı olacaktır.

Diğer bir önemli nokta ise çatı katlarında genel olarak bulunan çatı kirişlerini doğal ahşap halinde değil de onları da açık renklerde değerlendirmek de düşünülebilir.

Çatı Katındaki Mobilya Tercihleri Nasıl Olmalı?

Elinizdeki alanın kısıtlı olduğu göz önünde bulundurarak ve özellikle alçak tavanı da hesaba katarsanız burası için daha modern ve kullanışlı az yer kaplayan eşyaları tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Büyük ve hantal mobilyalar yerine mesela katlanabilen bir yatak ya da duvardaki kolonların arasını değerlendirmek için bunların arasına raf yaparak buraları kitaplık ya da süs eşyalarınız için kullanabilirsiniz.

Çatı Katı İçin Dekorasyonu Fikirleri Resim Galerisi

Çatı katları genelde rüstik bir havaya sahiptir, isterseniz bunu seçtiğiniz mobilyalarla da devam ettirebilir ya da daha modern eşyalar seçerek daha eklektik bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Mobilyalarınız ve perdelerinizdeki renk tercihini de en azından açık renklerde tutarsanız ferah bir atmosferi devam ettirme şansınız olabilir.