Bohem Tarzı Çılgın Salon Dekorasyonu Modelleri

Günümüzün çılgın dekorasyon modelleri arasında en uçta gideni bohem salon modelleri gelmektedir.
Salaş salon modelleri veya bohem salon modelleri nedir?
Peki Bohem salon dekorasyonu nasıl yapılır?

Bohem sözcüğü çingenelerin giyim ve yaşam tarzlarından türedi.
Daha sonra salaş dekorasyon modelleri vb adlarla da anıldı.
Ancak temel düşünce rahatlık, vurdumduymazlık ve dekorasyon kurallaırın hiçe saymaktır.

Birkere bohem kaygısız demektir.

Çılgın Salon Dekorasyon Modelleri ve Modası

Renkli salonlar,  Çok renkli salon dekorasyonu demektir.
Yani istediğinz renkleri yan yana getirebilir, modern vazo modelini klasik bir sehpa üzerine yerleştirebilirsiniz.
Avizelere sallanan süzler asabilir, salonda asılı tablonuzun çerçeve renkleri ile oynayabilirsiniz.
Yani salon dekorasyonunuz rengarenk ve çingen zevki olabilir.

Bohem Tarzına Uygun Pastel Salon Modası

Pastel tonlarda oturma odaları her zaman benim en sevdiğim dekorasyon örneği olmuştur.

Salonlarınızı dekore ederken atlamamanız gereken detaylardan bir tanesidir tablolar.

Öncelikle tablo tasarımları salon tasarımlarınız´la uyumlu olmak zorundadır. Duvar renkleriniz´le tamamlayıcı olmalıdır.

Her ne kadar zorlu bir iş olsa da doğru tabloyu bulduktan sonra salonunuz muhteşem bir uyuma kavuşacaktır.

Ayrıca göz zevkinize hitap edecek bir tablo seçtikten sonra sizinde karakteriniz olumlu yönde ilerlemeye başlayacaktır. Bu yazımızda size bir kaç farklı salon tablo önerisinde bulunacağız. Umarız sizde bizim gibi hepsini beğenirsiniz ve birinde karar kılarsınız.

Oturma odanız ne renk olursa olsun o rengin pastel tonları ile bohem dekore etmeniz salonlarınza farklılık katacaktır.

Oturma odalarındaki renkler karşıt olmamalı, yani siyah ile beyaz yan yana gelmemeli, sarı ile mavi yan yana olmuyor.

Ancak bu renklerin pastel tonları yan yana gelebiliyor.

Bu yüzden pastel tonlarda oturma grubu seçmelisiniz.

Bohem Salon dekorasyonu için de pastel renklerde dekoratif eşya seçebilirsiniz.

Oturma Grubu Kreasyonu ve Sonbahar Oturma Grubu Modelleri

Yoğun geçen bir günün ardından evimize geldiğimizde ilk yaptığımız şey üstümüzü değiştirdikten sonra oturma grubumuza oturarak günün yorgunluğunu atmaktır.

Bu yorgunluk atma evresinde bizim için en önemli şey oturma grubumuzun rahatlığıdır.

Rahat bir oturma grubu günün bütün yorgunluğunu bir çırpıda alabilir.

Özellikle mevsimin renklerini taşıyorsa oturma grubunuzun ferahlığı sizi kendinizden geçirecektir.
Modern mimar bu yazısında  Sonbahar oturma gruplarını, pastel tonlarda oturma grubu vb. inceledi ve sizin için bunlardan en güzellerini seçerek bir konu oluşturdu.

Ferah ve güzel oturma grubu bulmanın zorluğunu bilirsiniz elbette. Bu konumuzda bundan da kurtulacaksınız. Yapanız gereken tek şey kendinize bir tasarım seçmek!

Evimizde en çok zaman geçirdiğimiz yer oturma odasıdır. Oturma odasında birçok faaliyet yapabiliriz. Misafirlerle sohbet etmek, sosyalleşmek, kitap okumak, kitap okumak ya da çalışmak gibi bir sürü şey yapabiliriz. Bu sebeple oturma odamızın dekoru diğer odalarımızdan bir adım daha önde olarak daha ayrıntılı ve özenli bir dizayn ister. Oturma odanızı kendinize özgün, farklı dekor etmek isterseniz kendin yap fikirlerini hayata geçirebilirsiniz. Kendi dokunuşlarınızla oluşturduğunuz bu tasarımlarınızı odanıza koymaktan büyük keyif alacaksınız.

Eski Pencereleri Değerlendirin

Eski görünümlü parçaları seviyorsanız eskimeye yüz tutmuş kapı ve pencerelerinizi değerlendirerek kendin yap projeleri üretebilirsiniz. Eskiyen pencere veya kapıların ortasına raflar ekleyerek çok hoş ve tatlı kitaplıklar oluşturabilirsiniz. Tamamen size ait olacak bu ürün evinize ayrı hava katacaktır. Bu size ait ürünün raflarına biblolarla süsleyebileceğiniz gibi kitap ve DVD’lerinizi de dizebilirsiniz.

Renklendirme Yöntemi

Kendin yap projelerinin en kolay hayata geçirilen tasarımları kolay boyamalardır. Evinizde bulunan cam şişe, bardak, porselen tabak ya da kase gibi parçaları istediğiniz ve odanızın rengine uyar şekilde boyayarak çok güzel ürünler elde edebilirsiniz. Şişelerden minik vazolar elde edebilir odanıza renk katabilirsiniz.

Mobilyalarınız Ev Yapımı Olsun

Son dönemlerin en popüleri ev mobilyaları yeni trend akımların başında geliyor. Özellikle doğaya dönüş trendi ile beraber sıklıkla başvurulan bir fikir. Ahşap parçalar ve boyalarla aranıza kimse girmeden yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Ev mobilyası olarak küçük bir kitaplık, mini bir masa, dekoratif sehpalar yapabilirsiniz.

Yeni Fikirlere Yer Açın

Evinizde işe yarayacak size yardımcı olacak fikirleri hayata geçirin. Örneğin ahşap kasalarsan banklar yapabilirsiniz. Yatak da yapabilirsiniz. Bunların yanında gazetelik ya da kitaplık olarak da kullanabilirsiniz.

Bohem  Salon Dekorasyon Modelleri Resimleri

Duvarlarınızı Özgünleştirin

Oturma odanızın size özel olmasını sağlayan şeylerden biri de duvardır. Duvarlarda sizin yaptığınız aksesuarların olması sizi yansıtacaktır. Bunlar el yapımı süsler olabilir. Özgün tablolar olabilir. Bu yaptıklarınıza beğendiğiniz sözleri de ekleyebilirsiniz. Bunları hayata geçirmek için tek ihtiyacınız olan şey kağıt, makas, yapıştırıcı ve rengarenk boyalar.